vitaminen.fi

FUNKTIONAALINEN LÄÄKETIEDE

Maili Lepola on ensimmäinen suomalainen, joka on suorittanut The Institute for Functional Medicine loppututkinnon hyväksytysti ja saanut arvostetun IFMCP sertifioinnin.

Euroopassa on tällä hetkellä kuusi IFMCP-lääkäriä/terapeuttia, joista viisi U.K.:ssa ja Maili toistaiseksi yksin Suomessa.
kts www.functionalmedicine.org)

Tämän lisäksi Maili on suorittanut monia tutkintoja: hammaslääketieteen lisensiaatti, liikunnan ammattitutkinto, kansainvälinen coach-tutkinto, yrittäjän ammattitutkinto (wellnessalan suuntautuminen), NLP Master Practitioner sekä suorittanut näiden lisäksi useita opintopisteitä sekä Helsingin Yliopistossa että Aalto Yliopistossa lukemattomien lyhyempien kurssien lisäksi. Hän on toiminut aiemmin asiantuntijana, konsulttina, kouluttajana ja luennoitsijana terveydenhuollon ja työhyvinvoinnin alueella hammaslääkärinä toimimisensa jälkeen….. Ja opiskelu jatkuu……

Käytännössä, kun asiakas hakeutuu vastaanotolle, häntä pyydetään täyttämään Oirekartoituskysely (MSQ-testi) mieluusti jo ennen vastaanotolle tuloa. Vastaanotolle, joka ensimmäiselle kerralle on yleensä 90-120 min, pyydetään ottamaan mukaan viimeisten vuosien laboratorio- ja sairaalatutkimuksien tulokset. Nämä saa omasta terveyskeskuksesta, työterveyshuollosta tai eKanta-järjestelmästä, jos ko. alue kuuluu siihen.

Vastaanotolla käydään näiden taustatietojen tukemana sitä, miten tähän ollaan tultu ja mikä on tärkein käyntiin hakeutumisen syy. Näiden faktojen, taustatietojen ja asiakkaan kertoman perusteella yhdessä hänen kanssaan pyritään löytämään taustalla olevat syyt. Taustatekijöitä voivat olla myös geeniperimä ja muut perinnölliset tekijät, yksilölliset elämäntapatekijät, sekä fysiologiset että toiminnalliset tekijät ja niiden epätasapainotilat, joita kartoitetaan yhdessä asiakkaan kanssa. Joskus tarvitaan erilaisia lisätutkimuksia. Näitä voivat olla esim. funktionaalisen lääketieteen testit, joita on useita satoja. Ne ovat yleisemmin veri-, virtsa- tai ulostetestejä sekä geenitestejä Käytössä on myös lukuisia kyselylomakkeita, joilla pyritään tarvittaessa keräämään tietoa erilaisista psyykkisistä, fyysisistä tai kemiallisista altistuksista.

Hoitona käytetään yksilöllisiä elämäntapatekijöitä (Ravitsemus, Uni ja rentoutuminen, Liikunta, Stressi, Ihmissuhteet), näihin liittyviä tukihoitoja/-terapioita, dieettejä ja ravintoaineita, lisäravinteita ja joskus myös lääkkeitä yhdessä hoitavan lääkärin kanssa.

Hoidon kesto sekä käyntien väliaika on hyvin yksilöllinen kuin myös kokonaiskustannukset. Pääsääntöisesti Kela tai vakuutusyhtiöt eivät korvaa hoitokustannuksia.

Eräs asiakas 7/2015 ensimmäisen käynnin jälkeen: ”Kiitos, olo on kyllä hymyilemisen arvoinen, entinen sumuisuus ja puheen tuottamisen vaikeuskin on pois... Aivan itsekkin ihmettelen...”

Facebook